Klimaforandringer og tab af biodiversitet er vores tids mest presserende udfordringer. Fødevaresystemer bidrager til 80 % af den globale skovrydning og står for 29 % af de globale drivhusgasudledninger (GHG). Der er behov for øjeblikkelig handling for at løse dette problem, og vi har alle et ansvar for at vende den skadelige virkning, som fremstillingsprocesser kan have på planeten. Under ledelse af vores moderselskab, Nestlé, arbejder vi på at reducere udledningen fra vores forretning med det klare mål om at opnå Net-Zero Drivhusgasemissioner inden 2050.
vi stræber efter at reducere vores indvirkning på planeten, og ambitionen om at opnå Net-Zero drivhusgasemissioner i 2050 og begynde vores rejse mod regenerering af land og hav.
At nå Net-Zero emissioner er en afgørende del af vores bæredygtighedsrejse.
Indkøb og regenerering
Indkøb er en vigtig del af vores Net Zero-rejse og implementering af nye måder at dyrke ingredienser på, kan hjælpe os med netop det. Derudover ønsker vi ikke kun at reducere vores påvirkning, vi vil også bevæge os imod en regenerativ måde at arbejde på.
Produktion og logistik
Det er ikke ligefrem en overraskelse, at produktions- og logistikprocesser producerer drivhusgasser. Vores fokus på at effektivisere fremstillingen af vores produkter, og den energi vi bruger til at drive vores fabrikker, til hvordan vi transporterer vores produkter fra A til B, bidrager til vores mål om Net Zero-udledning.
Vi undersøger blandt andet metoder til at omdanne gas til el ved hjælp af varmepumpeteknologi. Som en del af Purinas bæredygtighedsrejse bygger vi også et mere snævert logistiksystem ved at øge opfyldingsgraden og antallet af direkte leverancer. Dermed reducerer vi antallet af kørte kilomenter inden for vores europæiske transportnetværk.
Andre effektiviseringstiltag involverer brug af teknologi til at fylde køretøjer og planlægning af ruter samt et skift til transportformer med lavere emissioner som eksempelvis tog eller skib. Gennem Nestlé har vi tilsluttet os European Clean Truck Alliance, som arbejder for at mindske lastbilstransportens klimabelastning i Europa.
Transformering af vores produktportefølje
De ingredienser vi bruger, og måden hvorpå de produceres og forarbejdes, er de største syndere i forhold til udledning af drivhusgasser. I de kommende år vil vi fokusere på at udvikle vores opskrifter med henblik på at reducere vores påvirkning gennem bedre valg og brug af ressourcer.
Forbrugerne forventer, at Purina leverer de bedste produkter på markedet for sundhed, smag og nydelse, og vi har til hensigt at opretholde kvaliteten af vores produkter. At fortsætte med at levere ernæring til kæledyr af højeste kvalitet, og samtidig reducere vores klimapåvirkning, er øverst på vores agenda i vores arbejde. Klik på ingredienserne nedenfor for at få mere information om vores tiltag.
Eksempelvis er 99 % af den soja vi bruger i dag, ansvarligt frembragt og sporbart.
Vi hjælper også kornproducenter med overgangen til regenerativt landbrug.
Som en del af Purinas bæredygtighedsinitiativer samarbejder vi med fiskere for at forbedre fiskerimetoderne. Sammen med Sustainable Fisheries Partnership evaluerer vi vores kilder og ved udgangen af 2021 var hele 86 % af vores fisk og skaldyrsingredienser frembragt gennem ansvarlige indkøb. Vi har sat et mål om, at 100 % af vores fisk skal være ansvarligt fremskaffet inden udgangen af 2030.
Vi udforsker hele tiden nye kilder til protein, eksempelvis fava bønner eller insekter. Det gør vi for at genoprette balancen mellem animalske og vegatabilske protiner, samtidig med at vi fortsætter med at levere nærende produkter.
Vi udforsker flere cirkulære ingrediensløsninger, som eksempelvis Purina Adventurous. Her kørte vi et pilotprojekt i Holland, der brugte restkorn fra et bryggeri, som ellers ville være blevet smidt ud. På den måde reducerede vi spild.
Emballage
At ændre på vores emballage er et afgørende led i vores rejse mod Net Zero-emissioner. Ved at gøre vores emballage på foder mere genanvendelig og genbrugelig, bidrager vi ikke kun til at reducere affald, men gør også emballagen nemmere at genanvende, hvilket kan reducere drivhusgasser.
Vi er fortsat forpligtet til at sikre, at 100 % af vores emballage er designet til at kunne genbruges. I 2025 forventer vi, at over 95 % vil være det.
Fremover vil vi fokusere på at reducere engangsemballage og arbejde mod, at al vores emballage bliver genanvendelig eller genbrugelig. Vores ambition er fortsat, at 100 % af vores plastemballage skal være designet til genanvendelse. Inden 2025 forventer vi, at over 95 % af den vil være det.
Vi sigter også mod at reducere brugen af engangsplast med en tredjedel inden 2025. Og vi arbejder på at reducere både antallet af forskellige materialelag og kompleksiteten af disse materialer for at gøre vores emballage lettere at genanvende.
Reduktionen i brugen af engangsplast, og øget brug af genanvendte materialer, bidrager til en reduktionen af drivhusgasser. Men selv når al vores emballage er designet til at blive genbrugt, er det stadig vigtigt, at den rette infrastruktur er på plads, så de enkelte kommuner kan indsamle og genbruge emballagen og gennemføre processen. Og selv hvor denne lokale infrastruktur findes, kræves der nogle gange hjælp fra dem, der køber vores produkter, for eksempel ved at affaldssortere eller tage emballagen med til genbrug.
I samarbejde med vores leverandører skaber vi nye, mindre komplekse emballagematerialer. Vores portionsposer til Gourmet Mon Petit Intense og Latz Supper er blandt andet lavet af én type materiale og designet til at blive genbrugt. (1) Samtidig har vi også undersøgt alternative emballageløsninger, for eksempel et genopfyldeligt containersystem i Schweiz. (2) Hjælp os med at genbruge ved at klikke på linket nedenfor, og læs hvordan du genbruger vores produkter! Over 78 % af vores emballage er allerede designet til at blive genbrugt. Hav tålmodighed med os, vi arbejder på resten!